Kunstnagels

Met gel en acryl kunnen alle soorten nagels versterkt worden, zodat je binnen één behandeling mooie, lange en sterkere nagels hebt. Wens je alleen verstevigde nagels met je oorspronkelijke lengte, dan wordt het product alleen op de nagels aangebracht. Wanneer je de nagels wilt verlengen dan wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde sjablonen. De gewenste lengte en vorm worden hierbij tijdens de behandeling besproken.

Met de huidige technieken en producten zien kunstnagels er even dun en natuurlijk uit als BIAB nagels, echter bieden kunstnagels veel meer stevigheid.

Kunstnagels kun je dragen zolang je wilt, maar omdat de eigen nagels doorgroeien, moeten ze regelmatig bijgewerkt worden. Een nabehandeling is gemiddeld iedere 4 à 5 weken noodzakelijk. Bij de nabehandeling kun je weer kiezen voor een ander design van je nagels.

Gel

Gel is een kant en klaar product. Gel wordt op de nagel aangebracht en is gedurende een langere tijd te modelleren. Voor de uitharding is, in tegenstelling tot acryl, een UV-lamp nodig. Pas als je met je handen in de UV-lamp gaat, hardt het product uit.

Het modernere product acrylgel/polygel valt officieel ook in de categorie gel.

Acryl

Acryl, een product dat door de stylist zelf gecombineerd moet worden. Dit gebeurt door het samenvoegen van een speciale vloeistof met acrylpoeder. Bij het samenvoegen van deze twee producten vormt zich aan het penseel een kneedbaar bolletje dat op de nagel aangebracht wordt. Op de nagel wordt het product verder in vorm gebracht. In de vloeistof zitten middelen die vervliegen, hierdoor hardt acryl uit. Er is dus in tegenstelling tot gel geen speciale lamp voor nodig.

Wat zijn de verschillen tussen acryl en gel?

Acryl en gel behoren allebei tot de groep van acrylaten. Tussen de producten die tegenwoordig worden verkocht zit geen verschil meer in hechting of sterkte.

Het grootste verschil zit in de manier van verwerken, zoals hierboven beschreven.